Le Grand Noir wijnen worden gemaakt in de Minervois, geproduceerd door Celliers Jean d'Alibert (opgericht in 1953). Celliers Jean d'Alibert ligt 20 km ten zuiden van Carcassone en 25 km ten noorden van Narbonne. De wijnen worden verbouwd op een kalkhoudende ondergrond, veelal op de zuidhellingen van dit pittoreske landschap. Het klimaat is mediterraan met Atlantische weersinvloeden. Onder deze naam vinden de volle en fruitige wijnen, met het warme karakter van het Franse zuiden, hun weg naar vele wijnliefhebbers in de wereld. De druiven worden met de hand geplukt.
Le Grand Noir Rood
100% Merlot
Past bij zowel wit als rood vlees
Kan ook op zijn eigen gedronken worden
Kan tot 3 jaar bewaard worden.
Le Grand Noir Wit
85% Viognier - 15% Chardonnay
De druiven komen uit geselecteerde wijngaarden in de streek van Carcassonne en Minervois. 15% Chardonnay werd toegevoegd om de eikensmaak van de Viognier te verminderen. Geen gisting op eikenhouten vaten. Aroma’s van mango en abrikoos. Frisse wijn.
Past bij Oosterse gerechten, vis en wit vlees.
Kan tot 3 jaar bewaard worden.
Le Grand Noir Rosé
85% Grenache - 15% Shiraz
Geselecteerde wijngaarden in de regio van Carcassonne en de Minervois. De druiven worden geoogst bij volle rijpheid. Rijping gedurende 3 maanden voor de botteling.
Licht roos met intense aroma’s van framboos, aardbei met een hint van peper. Frisse en fruitige wijn.
Kan op zijn eigen gedronken worden. Past bij Oosterse gerechten en barbecues.
Nu te drinken.